Informatii vitale necesare turistilor care doresc  achizitionarea unor pachete charter pe destinatia Antalya

Stimati turisti,

Cunoastem cat de complexa, complicata si dificila poate fi alegerea unei vacante si gasirea destinatiei visate, care sa se incadreze cel mai bine in cerintele Dvs. (sa fie cat mai frumoasa si relaxanta, dar in acelasi timp, daca se poate, sa se afle cat mai aproape de Romania, sa raspunda in cel mai inalt grad dezideratelor Dvs. in materie de peisaje mirifice, distractie si odihna/relaxare, sa aiba standarde de cazare, masa si servicii cat mai inalte si, nu in ultimul rand, sa reprezinte un raport pret – calitate optim ori, de ce nu, sa coste cat mai ieftin posibil). In acest context, Turcia reprezinta una dintre prioritatile in materie de concediu ale turistilor romani, iar alegerea unor pachete charter pe Antalya devine un proces destul de complicat si de riscant.

Pachete charter Antalya

Antalya este una dintre cele mai vizitate destinatii (alaturi de insulele grecesti) de catre turistii romani, folosind drept mijloc de transport avionul (curse charter). Turistii romani au la dispozitie o gama foarte larga de oferte pentru Antalya, capitala privinciei turcesti cu acelasi nume si salba de cinci statiuni (Belek, Kemer, Lara – Kundu, Side si Alanya) limitrofe Antalyei.

Pentru a putea alege vacanta potrivita cerintelor si dezideratelor Dvs. trebuie sa aveti informatii corecte si exacte privind statiunile din zona Antalyei, referitoare la locatiile de cazare si toata gama de servicii oferite de catre acestea si, nu in ultimul rand, legate de tarifele practicate de aceste hoteluri in sezonul estival, precum si de ofertele speciale sau last minute (de ultim moment) avansate de catre conducerile unitatilor de cazare de pe riviera Antalyei. Cu alte cuvinte, aveti nevoie de consultanta turistica pentru a primi o oferta personalizata, axata exact pe cerintele Dvs., in urma careia sa puteti alege sejurul optim din punct de vedere al raportului calitate – pret.

Pe acest fond, Agentiei de turism Funny Travel (in calitate de consultant pe linie turistica) ii revine o responsabilitate sporita in consilierea clientilor sai vizand alegerea pachetului optim de servicii. In context, Agentia noastra are obligatia de a-si informa corect turistii cu privire la conditiile de cazare si masa si la serviciile oferite de diversele hoteluri din Antalya, pentru ca Dumneavoastra, clientii nostri, sa puteti lua decizia finala avand la dispozitie toate informatiile necesare.

Activitatea noastra de consiliere a clientilor pe relatia Antalya reprezinta unul dintre elementele pozitive care ne diferentiaza de alte agentii de turism concurente. Funny Travel se concentreaza constant asupra oferirii unor informatii ample, exacte si corecte privind pachetele turistice pe relatia Antalya si recomanda unitati de cazare care sa corespunda cat mai bine solicitarilor Dumneavoastra.

Deviza nostra “Your fun is our business” se transpune in practica prin oferirea de consultanta tuturor categoriilor de turisti (de la cei care dispun de bugete mai mici pentru vacanta, pana la cei care au la dispozitie bugete generoase), fara a le promite clientilor nostri ceea ce nu le putem oferi (promovam sinceritate maxima in procesul de consultanta a clientilor). Aceasta conduita a contat enorm in economia raporturilor cu turistii nostri, fapt ce a condus la cresterea constanta a gradului de satisfactie a acestora, ajungandu-se in majoritatea cazurilor la un grad maxim din partea clientilor si numai feedback-uri pozitive.

Ce informatii sunt necesare la alegerea unui pachet charter in Antalya?

In general, dupa stabilirea destinatiei de vacanta (in cazul nostru Antalya), turistul trebuie sa aiba in vedere urmatoarele aspecte:

- alegerea statiunii din Antalya unde-si va petrece concediul (Antalya – capitala provinciei cu acelasi nume, Kemer, Lara-Kundu, Belek, Side sau Alanya), pentru ca una este sa fii cazat in Antalya (avand posibilitatea sa faci si plaja, dar sa si vizitezi site-uri istorice, ori sa faci shopping in Bazar sau sa mergi la Fabrica de haine din piele si alta este sa locuiesti in statiunea Alanya – care este mai departata de Antalya si pentru a te putea deplasa trebuie sa inchiriezi o masina sau sa calatoresti cu microbuzele care fac legatura intre statiuni si capitala Antalya;

- alegerea hotelului dorit – a numarului de stele al acestuia ( in functie de clasificarea sa de catre autoritatile locale in materie de turism), a tipului de masa si de servicii dorite;

- alegerea tipului de transport (avion, autocar sau individual) etc.

Pentru ca turistul sa poata lua o decizie in cunostinta de cauza, fie trebuie sa aiba toate aceste informatii enumerate mai sus foarte clare si corecte (caz in care este foarte bine informat ori a mai fost in hotelul/locatia repectiva), fie apeleaza la serviciile unei agentii de turism pentru a primi consultanta pe aceasta linie.

Daca informatiile pe care le detine turistul nu sunt corecte ori provin de la unele rude/cunostinte care au fost in Antalya, insa au oferit date trunchiate sau chiar nu tocmai conforme cu realitatea (infloresc multe aspecte, doar pentru a se lauda cat de bine si frumos a fost in statiune la hotelul X sau Y), atunci decizia pe care o va lua poate fi eronata. In astfel de cazuri, in care nu sunteti siguri de veridicitatea informatiilor privind o locatie de cazare si serviciile oferite, cel mai bine ar fi sa apelati la consilierea unui agent de turism.

Din pacate, si in cazul in care clientul recurge la servicii de consultanta oferite de o agentie de turism pot interveni probleme, in sensul ca agentul de turism recomanda unul sau mai multe hoteluri deosebite (despre care detine informatii ca sunt unitati bune de cazare, cu servicii de calitate), iar turistul nu accepta (din motive obiective, care cel mai adesea sunt legate de bugetul de care dispune pentru realizarea excursiei) nici una dintre aceste propuneri.

Intr-o astfel de situatie, in care clientul alege o alta varianta decat cea recomandata de catre consultantul agentiei de turism, responsabilitatea si riscul trebuie asumate integral de catre turist. Clientii nostri trebuie sa inteleaga foarte clar faptul ca Agentia Funny Travel NU POATE SA-SI ASUME RESPONSABILITATEA pentru decizia turistului, atat timp cat hotararea luata de client nu coincide cu recomandarea agentului/consultantului (asa este normal si corect).

Pentru a fi mai clari, sa exemplificam o astfel de situatie:

In Turcia/Antalya exista foarte multe hoteluri de cinci stele – cu masa tip All Inclusive sau Ultra All Inclusive – care, desi teoretic se incadreaza la o categorie superioara de unitati de cazare au, insa, preturi diferite unul fata de celalalt (aceasta se datoreaza normelor de clasificare a autoritatilor locale in materie de turism din Turcia). Din acest motiv, Agentia noastra, in calitate de consultant in  turism, obisnuieste sa imparta hotelurile de cinci stele din Antalya in Hoteluri cu preturi mai accesibile, Hoteluri cu preturi Standard si Hoteluri De Lux.

Sa presupunem ca Dumneavoastra sunteti o familie formata din doi turisti adulti care doresc sa plece in Antalya in plin sezon si dispuneti de un buget de maximum 1.100 de euro. In aceasta situatie, oricat de generoasa ar fi reducerea  pe care Agentia Funny Travel ar putea sa vi-o ofere sau oricat de avantajoasa ar fi oferta de ultim moment (Last Minute) de care ati putea beneficia, ne-ar fi imposibil sa va rezervam (incadrandu-ne in acest buget) un sejur de 7 nopti la un hotel de cinci stele, cu masa tip All Inclusive sau Ultra All Inclusive si cu servicii/facilitati bune.

Piata Turciei functioneaza in prezent dupa acest tip de reguli, iar in cazul in care Dumneavoastra (cele 2 persoane adulte) ati dori un pachet turistic la un hotel de cinci stele de la standard in sus, tarifele nu vor scadea niciodata sub 1.400 – 1.500  euro/2 adulti in plin sezon (si asta numai in cazuri fericite). Situatia este similara si pentru hotelurile de lux, unde tarifele pachetelor turistice incep de la 1.600 – 2.000 euro/2 adulti in plin sezon, iar in extra sezonsi acestea mai scad putin.
Iata de fapt, de unde provine si diferenta enorma de calitate in materie de servicii, meniuri si confort in camera desi toate sunt clasificate de catre autoritatile turce de turism drept hoteluri de cinci stele.

Hoteluri de care sa te feresti

Asadar, in situatia in care Dumneavoatra alegeti Antalya ca destinatie turistica, va sfatuim sa apelati si sa tineti cont de recomandarile consultantului oricarei agentii de turism (desigur daca apreciati ca ar fi util, de ce nu, ai Agentiei Funny Travel). In cazul in care considerati ca bugetul nu va permite achizitionarea unui pachet mai scump la un hotel mai bun, trebuie sa luati in considerare ca prin cumpararea unui pachet mai ieftin la un hotel cu preturi mai accesibile nu veti beneficia de servicii ridicate din punct de vedere calitativ, intrucat va fi un hotel economic, unde veti avea parte de un confort de maxim patru stele (desi acesta este clasificat de autoritatile autohtone ca fiind de cinci stele). Aceasta este situatia in Turcia si, din pacate, nici noi si nici o alta agentie turoperatoare din lume nu o poate modifica.

Hoteluri de lux de cinci stele recomandate in Antalya:

Va prezentam o lista orientativa a hotelurilor de lux si standard recomandate, pe care, daca bugetul de care dispuneti vi-o permite, este bine sa le aveti in vedere cand alegeti o vacanta in Antalya. In caz contrar ar fi mai indicat sa alegeti o alta destinatie turistica, mai economica (fie in Turcia, fie in Grecia ori in tari vecine Romaniei – Bulgaria, Croatia, Muntenegru, Ungaria etc.).

Trebuie sa stiti ca Antalya nu este o destinatie prea ieftina, asa cum eronat au impresia multi turisti, iar “chilipirurile” se evidentiaza clar si direct proportional cu calitatea slaba a serviciilor oferite de hotelurile care ofera astfel de preturi.

Amara Dolce Vita Luxury 5* – Ultra All Inclusive – Kemer

Amara Club Marine Nature 5* – Ultra All Inclusive  – Kemer

Hotelurile din lantul Royal 5*

Hotelurile din lantul Delphin 5*

Hotelurile din lantul Gural si Ali Bey 5*

Hotel Ela Quality Resort & SPA 5* – EAI – Belek

Hotel Calista Luxury 5* – A La Carte All Inclusive – Belek

Hotel Adam and Eve 5* – Belek

Hotelurile din lantul Cornelia 5*

Hotelul Vogue Avantgarde 5*

Hotelurile din Lantul Rixos 5*

Lista este mai lunga …

Hoteluri de cinci stele standard recomandate:

Hotelurile din lantul Crystal 5* – UAI

Hotelurile din lantul Akka 5* – UAI

Hotel Letoonia Golf Resort & SPA 5*

Hotelurile Vikingen 5* – UAI

Hotel Marco Polo 5* – UAI

Hotel Orange County 5* – UAI

Hotelurile Daima 5* – UAI

Hoteluri cu preturi mai accesibile recomandate:

Hotel Crystal Paraiso Verde 5* – UAI

Hotel Long Beach Resort & SPA 5* – UAI

Hotel La Mer Art 5* – UAI

Pachete economice tip TEZ Express

Pe destinatia Antalya, apar adesea si pachete turistice foarte economice, de tipul TEZ Express, un concept propriu al partenerului nostru, turoperatorul TEZ Tour. In cazul achizitionarii unui pachet tip TEZ Express, asteptarile Dumneavoastra nu trebuie sa fie prea mari, hotelurile la care turistii sunt repartizati fiind in general cele mai economice, insa avantajul competitiv il consitutie tocmai pretul mult redus fata de pachetele charter la hoteluri nominalizate din aceeasi categorie.

Va prezentam in continuare Conceptul TEZ Express:

“Conceptul Tez Express se refera la o formula de confirmare a rezervarii de camere la o categorie limitativ definita de hotel (numarul de stele) si de tip de pensiune (masa), dar in care nu este individualizat hotelul. La sosirea sa pe aeroportul din Antalya, turistul va primi, de la reprezentantul Tez Tour, informatii despre hotelul la care a fost repartizat.

Hotelurile se aloca de catre birourile locale, in functie de disponibilitate, cu maxim 24 de ore inainte de sosire. In general, ele fac parte din categoria hotelurilor standard sau celor cu preturi mai accesibile (clasificate de autoritatea nationala in materie de turism), avand facilitati de cazare,  numarul de stele si tipul de pensiune precizate in oferta. Avantajul acestui tip de oferta il reprezinta pretul minimizat fata de pretul ofertei standard si de aceea il recomandam clientilor cu un buget mai redus.”

In incheiere, va precizam ca asteptam solicitarile dumneavoastra pentru pachete charter pentru Antalya dar si pentru restul destinatiilor pe care vi le punem la dispozitie si va rugam, inca o data, sa tineti cont – pe cat posibil – de recomandarile noastre, consultantii dumneavoastra in materie de turism. Interesul Agentiei Funny Travel este acela de a creste in timp, ca urmare a unui numar cat mai mare de turisti multumiti de consilierea/consultanta si serviciile oferite. Dorim sa fiti convinsi ca nu avem nici o intentie de a va furniza informatii eronate sau de a va recomanda hoteluri despre care avem cunostinta ca ar putea insemna un concediu ratat pentru Dumneavoastra, familia ori prietenii Dvs.

Cu consideratie,
Echipa Funny Travel

ANTALYA

Localizare:

Turcia este tara de pe glob in care traditia este prezenta in cotidian, fiind renumita pentru plajele cu nisip fin si apa marina turcoaz, pentru comorile unice din antichitate si bogatiile naturale, ospitalitatea locuitorilor fata de turisti si bucataria sa traditionala apreciata peste tot in lume. Datorita conditiilor meteo favorabile, sezonul estival incepe in Turcia cam la finele lunii aprilie, iar in unele zone tine pana aproape la sfarsitul lunii octombrie.

Cel mai vizitat oras si totodata statiune turistica este Antalya, capitala regiunii mediteraneene, cu 1,5 milioane locuitori si mai mult de 300 zile insorite pe an, la distanta de o ora si 30 minute cu masina de muntii Toros. Antalya este si mai interesanta pentru faptul ca iarna se poate schia in Muntii Taurus (care inconjoara orasul), iar ulterior se poate face o baie in mare.

Atractii Turistice:

Combinand istoria si cultura, Antalya este de drept numita capitala turismului din Turcia. Orasul a fost transformat intr-un centru cultural si turistic prin hotelurile tematice din zona, centrul vechi rustic al orasului in care cladirile istorice sunt protejate cat si prin vestigiile arhitecturale in stil bizantin si roman.

Printe cele mai importante locuri de interes turistic din oras: Kaleici, centrul istoric al orasului care poarta amprenta multor civilizatii; Muzeul Antalya, unul dintre cele mai reprezentative muzee arheologice din lume; Poarta Imparatului Hadrian, arcul ornamental din piatra construit in secolul II i.e.n. in onoarea Imparatului Hadrian; numeroase moschei.

Orasul Antalya are alaturi plajele Konyaalti si Lara, bine cunoscute pentru frumusetea lor si pentru apa foarte limpede.

Kemer

Localizare:

Kemer este pozitionat de-a lungul coastei Mediterane, la poalele Muntilor Taurus, la 20 km departare de Antalya. Kemer are in componenta 9 ministatiuni dispuse de-a lungul coastei pe o distanta de 52 km.

Atractii Turistice:

Principalul punct de atractie il reprezinta frumusetea naturala a zonei unde marea cu plajele insorite, padurea si muntii se imbina in mod armonios. Orasul ofera multe atractii turistilor prin varietatea de cluburi, baruri si restaurante cu excelenta pozitionare.


Lara – Kundu

Localizare:

Situat la aproximativ 12 km de centrul orasul Antalya, districtul Lara are de oferit vizitatorilor sai o multime de posibilitati de relaxare si distractie.

Atractii Turistice:

Districtul Lara este faimos pentru plaja lui, una dintre cele mai lungi plaje de nisip din Turcia. Este o zona cu hoteluri luxoase, unele dintre ele tematice, cu restaurante, baruri, un parc de amuzament si diverse activitati sportive cum ar fi voleiul si fotbalul pe plaja, ciclism, sporturi nautice, jogging cat si spatii pentru recreere, majoritatea dintre acestea in cadrul hotelurilor.

Belek

Localizare:

Situat la 30 de km de Antalya, Belek (o statiune turistica in voga, aflata in Provincia Serik) este o destinatie de vacanta neobisnuita in care amestecul intre vestigiile istorice, plajele insorite, peisajul montan din vecinatate, excelentele terenuri de golf impreuna cu climatul sanatos al zonei fac ca orasul sa fie foarte atractiv pentru toate categoriile de turisti. Pe o lungime de peste 3 km de-a lungul plajei se afla numeroase hoteluri care ofera mai ales servicii “ultra all inclusive”. Plajele sunt nisipoase si pietroase, iar in centrul Belekului se afla multe magazine.

Atractii Turistice:

Principala atractie o reprezinta cele 6 superbe terenuri de golf, statiunea fiind special destinata iubitorilor acestui sport. Pe langa golf aveti posibilitatea practicarii altor diferite sporturi cum ar fi surfing, schi nautic, rafting, sailing, alpinism montan, vanatoare sau a petrecerii unei vacante relaxante pe plajele intinse cu ape limpezi si linistite.

Alanya

Localizare:

Alanya este una dintre statiunile cu cele mai frumoase si fine plaje din zona, situata pe coasta mediteraneeana a Turciei, la distanta de 130 km est de Antalya. Este cu certitudine una dintre cele mai importante centru turistice vizitate din Turcia, intinzandu-se cu eleganta de-a lungul a doua golfuri largi. Istoria Alanyei dateaza din timpuri romane, cand se numea Coracesium. Orasul are o populatie de 150.000 de locuitori dar in timpul verii populatia creste semnificativ prin aportul turistilor veniti sa se bucure de soarele generos.

Atractii Turistice:

Principala atractie a orasului o reprezinta plajele intinse de nisip, plantatiile de bananieri, un pitoresc si vechi castel, impreuna cu nenumaratele hoteluri, restaurante si cafenele care fac din aceasta parte a Turciei un loc de neuitat pentru vacanta.Printre locurile si vestigiile demne de vizitat se numara Kizil Kule (Turnul Rosu), castelul Ic Kale, santierul naval Seljuk, fortareata Alara, ruinele orasului antic Syedra, anticul oras-port Iotape, toate aflate la o distanta mai mica de 30 de km de Alanya.

Side

Localizare:

Side este un oras unic in Turcia, un adevarat muzeu in aer liber, situat la 75 km distanta de Antalya. Aceasta statiune unica se afla pe o mica peninsula plata, cu latimea de 300 m si lungimea de 800, pe care se ingramadesc minuni arheologice si inconjurata de apele albastre ale Mediteranei.

Atractii Turistice:

Turistii care vin sa se bucure de plajele largi de nisip si de hotelurile luxoase din zona raman impresionati de arhitectura partii vechi a orasului si mai ales de marturiile istoriei antice atat de bine reprezentate si conservate aici.
Printre cele mai importante vestigii se afla marele Amfiteatru din perioada elenistica, Templele Romane ale lui Apollo si Artemis, portile orasului, muzeul si apeductele. Amfiteatrul datand din perioada elena – capacitate de aproximativ 15.000 de oameni, templele romane ale lui Apolo si Artemis, apeducte si muzee. O experienta foarte placuta este o plimbare printre aceste ruine pe timp de noapte, cand sunt iluminate.

In anumite puncte de pe strada principala din Side, care merge din centru spre vechiul port pescaresc, printre cladiri se poate zari marea pe ambele parti ale strazii.
Odata, Side a fost un important oras comercial. Cu marea sa flota facea comert cu tarile din estul si vestul Mediteranei, servind si ca port pentru Turcia. Side a reprezentat o piata pentru sclavii adusi din Africa si un centru pentru pirati. Dupa aceasta perioada in Side s-au incheiat numai afaceri legale, iar orasul a continuat sa prospere.

In timp ce Side a devenit un reper turistic foarte important, atat pentru Europa, cat si pentru Turcia, orasul a reusit sa-si conserve autenticitatea si aerul “invechit”. Datorita abundentei de bogatii arheologice, toata arhitectura din partea veche a orasului Side are acelasi stil – dragut, cu cladiri din piatra cu doua etaje, cu balconase din lemn, de-a lungul aleilor labirintice.

Statiunea Side este flancata de doua plaje superbe – la vest, intre Sidi si Colaki, plajele insumeaza lungimea de 30 km (tot aici se afla si principalul complex hotelier al statiunii), iar la est plaja este mai linistita si continua pana la insulita de pe raul Manavgat.

Excursii Antalya:

Tur cultural al orasului Antalya

Excursie de jumatate de zi incluzand vizita de aproximativ doua ore la Muzeul de Istorie si Arheologie din Antalya – muzeu cu un patrimoniu remarcabil, unele dintre piesele expuse aici dateaza inca din Paleolitic.

In continuarea programului se va vizita o Moschee si orasul vechi aflat intre zidurile cetatii Ataleea, facand astfel o incercare de a cunoaste si intelege religia si cultura poporului Turc. Zidurile cetatii Ataleea, poarta amprenta tuturor civilizatiilor care au trecut peste aceste locuri, ascund partea veche a orasului si Portul superb de yahturi si Marina.

La sfarsit pentru a putea ramane cu cateva imagini de neuitat se viziteaza Cascada Duden, acolo unde raul se “arunca” in mare de pe faleza inalta de 40m.

DESFASURARE (orele sunt informative – programul exact al excursiei va va fi comunicat la fata locului):

 • 09.00 – plecare spre Antalya;
 • 09.30-11.00 – se viziteaza Muzeul de Arheologie si Arta;
 • 11.00 – 12.30 – se viziteaza moscheea si orasul vechi;
 • 12.30-13.00. – se viziteaza cascada Duden;
 • Sosire la hotel in jurul orei 14.00 in functie de statiunile in care sunteti cazati.

Demre – Myra – Kekova

Dupa un superb tur de coasta intre Marea Mediterana si Muntii Taurus se ajunge in localitatea Demre de astazi, cunoscuta in antichitate drept Myra, cetate a Regatului Lycia. Aici in prima jumatate a sec.IV I.C., Sf. Nicolae a fost Episcop al Episcopiei Myrelor.

Se viziteaza Teatrul Greco-Roman de la Myra, Necropolisul cu morminte dupa modelul caselor sapate in munte, biserica si Mormantul Sfantului Nicolae. Pentru a vedea Orasul Scufundat (in urma unui cutremur in epoca Romana) aflat pe insula Kekova si Cetatea Simena, se va face o minicroaziera de 2 ore.

DESFASURARE (orele sunt informative – programul exact al excursiei va va fi comunicat la fata locului):

 • 07.00 – plecare din Antalya (dupa ce se termina transferul tuturor turistilor de la hoteluri), se vor traversa Muntii Taurus prin trecatori;
 • 09.00 – Oprire intr-un superb loc de belvedere, unde veti putea admira un peisaj deosebit;
 • 10.30 – Se ajunge la Myra unde se viziteaza orasul antic, Biserica Sf. Nicolae;
 • 12.30-13.00 – se serveste pranzul care e in regim de bufet suedez. Toate bauturile (inclusiv apa) se platesc extra. Dupa pranz se pleaca spre port.
 • 13.20 – Imbarcare pe vasul de croaziera. Veti avea posibilitatea de a vedea orasul scufundat si de a inota;
 • 15.30 – Plecare spre Antalya;
 • Se ajunge in Antalya in jurul orei 19.00 in functie de statiunile in care sunteti cazati.

Shopping si Tur panoramic Antalya

Pentru a va oferi posibilitatea de a face cumparaturi in Antalya, am ales special pentru dumneavoastra:

 • magazinul de prezentare al celei mai bune fabrici de pielarie din Antalya – “ALICE”;
 • magazin de bijuterii cu ultimele modele si calitate superioara;
 • magazin de confectii – Outlet.

In functie de timpul petrecut la shooping se va face si un tur panoramic al orasului Antalya.

Program – excursia dureaza jumatate de zi, cu posibilitatea de a opta pentru prima parte a zilei (09.00 – 13.00) sau pentru cea de-a doua parte a zilei (13.00-17.00).

Seara Turceasca

Spectacolele imbina in mod armonios dansurile traditonale ale cadanelor si ritmurile orientale ale muzicii turcesti cu muzica moderna internationala.

Serile turcesti sunt ravnite atat de turistii dornici sa cunoasca traditiile turcesti cat si de localnicii care vor sa se bucure de un spectacol de dans si muzica buna.

Pe langa spectacolul traditional veti avea si posibilitatea de a gusta produse specifice bucatariei turcesti.

Durata: 19:30- 23:30.

Aquapark – Troyaqua si Dolphin

O zi de distractie in lumea topoganelor si a piscinelor cu valuri artificiale, atat pentru cei mici cat si pentru cei mari. Parcul de distractii se afla in incinta hotelului Rixos Premium din statiunea Belek. Aici cel mai atractiv punct il reprezinta topoganele din Calul Troian si piscinele de pe langa el.

Durata excursiei: 10.00 – 18.00.

Pamukkale

In traducere libera aceasta formatiune de terase calcaroase supraetajate ar insemna “Cetatea de Bumbac“, deoarece in limba turca tot ce este alb se compara cu bumbacul. Deasupra acestei formatiuni calcaroase (formata in decurs a mii de ani prin depunerea calciului din apele minerale si termale) se afla ruinele cetatii Hierapolis care a facut parte din regatul Frigya.

Din cetatea care este de dimensiuni impresionante si unde inca se mai fac sapaturi arheologice, s-au pastrat foarte bine Agora, Termele, Teatrul Roman, Nimpheum, Arcul de Triumf, Templul lui Apollon si bineinteles vestitul Necropolis. Pentru cei amatori exista si posibilitatea de a face baie in apele termale din piscina Cleopatrei.

DESFASURARE (orele sunt informative – programul exact al excursiei va va fi comunicat la fata locului)

 • 07.00 – plecare din Antalya (dupa ce se termina transferul tuturor turistilor de la hoteluri), se vor traversa Muntii Taurus prin trecatori;
 • 08.30 – Pauza pentru cafea si mic dejun (care se poate lua la pachet de la hotel daca se anunta cu 1 zi inainte);
 • 13.00 – Se ajunge in Pamukkale. Se pot face cumparaturi intr-un magazin de reprezentanta a unei fabrici de bumbac si la un atelier de prelucrare a onixului;
 • 12.00-13.00 – se serveste pranzul care e in regim de bufet suedez. Toate bauturile (inclusiv apa) se platesc extra;
 • 13.00- 16.00 – Se viziteaza orasul antic Hierapolis si terasele de calcar, se poate face baie in piscina Cleopatra (cu o extra taxa);
 • 16.00 – Intoarcere spre Antalya, se va servi si cina pe drumul de intoarcere;
 • Se ajunge in Antalya in jurul orei 21.00 – 22.00 in functie de statiunile in care sunteti cazati.

Yacht Tour Kemer – Trei insule

O zi plina de soare intr-un peisaj superb facand o croaziera cu vaporasul plecand din statiunea Kemer, de-a lungul coastei de vest a Antalyei.

Aveti posibilitatea atat de a inota in golfuletele de la poalele muntilor si in preajma celor Trei Insule cat si a face o scurta incursiune in istorie pentru ca vaporasul opreste in portul orasului antic Phaselis, doritorii pot vizita ruinele cetatii Licyei de la poalele Olimposului.

Durata excursiei: 9:00 – 17:00 ( masa de pranz este in regim de bufet suedez si se serveste pe vaporas in jurul orei 12:30).

Scufundari

Explorati adancimile cristaline ale Marii Mediterane, insotiti de instructori profesionisti, descoperind o lume plina de culoare.

O experienta de neuitat ce va face cunostina cu flora si fauna Marii Mediterane si va va da ocazia sa faceti plaja in larg.

Durata excursiei: 9:00 – 17:00 ( masa de pranz este in regim de bufet suedez si se serveste pe vaporas in jurul orei 12:30).

Jeep Safari

Veti avea posibilitatea sa petreceti o zi de aventura strabatand poteci de munte, sate de nomazi, paduri de pini si piscurile golase ale muntilor Taurus. Pe parcursul acestei aventuri veti fi insotiti de instructori profesionali.

Durata excursiei: 9:00 – 18:00 ( masa de pranz este in regim de bufet suedez si se serveste in jurul orei 12:30).

Aspendos Side – Cascada Manavgat

Teatrul Roman de la Aspendos datat din sec.II d.H este unul dintre cele mai bine conservate teatre antice din lume si reprezentativ din punct de vedere a arhitecturii Teatrelor Romane. Avand o capacitate de 15.000 de locuri este si astazi loc de desfasurare a diverselor spectacole si festivaluri de amploare.

Orasul antic Sidetron (statiunea Side de astazi), in lumea antica a fost un oras port infratit cu vestitul Delphi si patronat ca si acesta de Zeul Apollon al carui templu se viziteaza si astazi.

In finalul programului se face un mic popas racoros la cascada Manavgat de pe raul cu acelasi nume.

DESFASURARE (orele sunt informative – programul exact al excursiei va va fi comunicat la fata locului)

 • 08.00 – plecare spre Aspendos;
 • 09.30 – Intalnire in fata teatrului Aspendos cu ghidul, si vizitarea zonei;
 • 12.00-13.00 – se serveste pranzul care e in regim de bufet suedez. Toate bauturile (inclusiv apa) se platesc extra.
 • 13.00 – 14.30 – Vizitarea orasului Side;
 • 15.00 – 16.00 – Vizitarea cascadei de la Manavgat;
 • Se ajunge in Antalya in jurul orei 18.00 in functie de statiunile in care sunteti cazati.

Site in curs de actualizare