Site in constructie

Bodrum:

‘’ Lumea este o carte, iar cel ce nu calatoreste, citeste doar o pagina’’ … adauga inca o pagina celor‘citite’’ de tine si lasa-ne sa-ti dezvaluim Bodrum-ul.

Fost oras al lui Herodot, Bodrum este o asezare magica scaldata in mitologie si istorie, dispunand de plaje cu nisip spectaculoase, mici golfuri stancoase si fiorduri. Este o localitate pitoreasca, cu o atmosfera boema si elitara. In prezent reprezinta centrul de yachting al Turciei si continua traditia sa straveche de constructii de nave, specializandu-se in yachturi elegante, cu carcasa din lemn (cunoscute sub numele de gülete). Renumele sau de centru artistic boem a fost castigat in urma exilului, in 1923, a poetului Cevat Sakir Kabaağaçli, scriitorii si artistii fiind atraşi de fascinantele sale povestiri despre Bodrum.

Aşezare geografică
Bodrum este oraş-port in Provincia Mugla, din sud-vestul Turciei (la 800 km distanta de capitala Ankara), fiind situat pe coasta egeeana, in Peninsula Bodrum, aproape de intrarea in Golful Gokova, in dreptul insulei greceşti Kos. Reprezinta un bun punct de pornire intr-o calatorie de-a lungul coastei cariene, oferind o panorama de mitologie si istorie si o arhitectura tipic mediteraneana.

Clima
Iernile sunt ploiase, iar verile fierbinti si uscate, insa racorite de briza Meltem. Cele mai fierbinti luni sunt iulie si august (cand temperaturile se situează intre 30 si 34 grade Celsius), in timp ce in timpul iernii temperaturile variaza intre 6 si 16 grade.

Puncte de atractie
Itinerariul ar trebui neaparat sa cupinda o vizita la Castelul Bodrum, care adaposteşte un complex de cladiri şi expozitii reprezentand marturii ale unui Ev Mediu intunecat. Bodrumul poate fi considerat un oras al noptilor albe, magia distractiei nocturne prelungindu-se cel mai adesea pana in zori. Celebra discoteca Halikarnas, a doua ca marime din Europa, asezata undeva la capatul plajei, ofera nopti de neuitat intr-un decor original si mirific.

Bodrum este un oras potrivit si pentru cei indragostiti de istorie, printre atractiile sale numarandu-se Castelul Sf. Petru, care dateaza din secolul XV (situat in preajma portului Bodrum, fiind construit de catre Cruciatii Ioaniți din resturile Mausoleului din Halicarnas, distrus de un cutremur in secolul XII) si Mausoleul din Halicarnas, una din Cele Sapte Minuni ale Lumii Antice (resturile Mausoleului se afla in partea de nord a orasului – la circa 1 km. de centru, intr-un muzeu in aer liber si pot fi vizitate de catre public). Alte locuri care merita vizitate: Muzeul de Arheologie subacvatica, Amfiteatrul si Poarta Myndos. Cunoscut in antichitate sub numele de Halicarnas (Halikarnassos), orasul Bodrum si-a castigat celebritatea prin faptul ca este orașul natal al istoricului grec Herodot si ca desi a fost cucerit de catre Alexandru cel Mare in anul 334 i.e.n., acesta a fost impresionat de frumusetea orasului si a hotarat sa nu-l distruga.

Agentia Funny Travel va propune sa petreceti o vacanta deosebita in Bodrum la urmatoarele hoteluri:

- Bitez Life Garden 4* - tarif Early bookingde la 360 euro/persoana/sejur de 11 zile (9 nopti cazare), masa tip All Inclusive (6 zile) + Mic Dejun (3 zile), transport autocar inclus in pret;


- Grand Newport 4* - tarif Early booking - de la 395 euro/persoana/sejur de 11 zile (9 nopti cazare), masa tip All Inclusive (6 zile) + Mic Dejun (3 zile), transport autocar inclus in pret.

*

Ca urmare a dinamicii accentuate din turism, disponibilitatea ofertelor se poate modifica de la un moment la altul, motiv pentru care ofertele sunt valabile in limita locurilor disponibile. Funny Travel nu este responsabila pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre informatiile privind tarifele si alte detalii din site si informatiile primite in Agentie. In aceste cazuri vor avea prioritate, intotdeauna, datele primite in Agentie.